over

geboren te Wormerveer, 1972

Opleiding
1988-1992 Grafisch Lyceum, Amsterdam
1993-1997 Constantijn Huygens, Kunstacademie Kampen
1997-heden woont en werkt in Zaandam / Koog aan de Zaan

meer over Martijn Couwenhoven

Krantenartikel-NHD-2005

Exposities

2014 Percipi Gallery Amsterdam | 30-8 t/m 28-9

2014 Dag van de Architectuur, Hembrugterrein Zaandam – Groepstentoonstelling
2014 Galerie Bel-etage, Amsterdam
2013 Waterworks, Koog aan de Zaan, Groepstentoonstelling – openingsfilm van de tentoonstelling: Mijn schilderijen bestaan in het water van de Zaan
2011 Schless Art, Bergen
2010/2011 Galerie Bel-etage, Amsterdam
2010 AAF kunstbeurs, Westergasfabriek Amsterdam
2009 Sociale Verzekerings Bank, Zaandam
2008 Kunstuitleen Alkmaar
2008 Studio 11, Zaandijk
2007 Het Weefhuis, Zaandijk
2007 Café-restaurant Blok 4, Amsterdam
2007 Kunstfort Vijfhuizen
2007 Galerie Bel-etage, Amsterdam
2007 Galerie Achter de Pilaren, Bloemendaal
2006 Kunstcentrum Bergen (Tentoonstelling “Salon van Nieuwe Leden”)
2006 Museum Kranenburgh, Bergen (Tentoonstelling Gesprek II)
2006 Voormalige Gereformeerde Kerk, Heiloo
2005 Het Weefhuis, Zaandijk
2005 Galerie Artsite, Haarlem
2004 Kunstcentrum Bergen (Tentoonstelling Noordhollandse Schilderkunst)
2003 Galerie AYAC’S, Amsterdam
2003 Het Kunsthuis, Zaandam
2002 De Boterhal, Hoorn (Contrasten in de schilderkunst 3)
2001 Galerie De Sigarenfabriek, Delft
2000 Galerie De Kamer, Amersfoort
1999 Monumento Urbano, Zaandam
1999 Kunstuitleen Gouda
1997 Kunstcentrum De Kubus, Lelystad

Bibliografie
2013 Verhalenbundel Gouden tijden, zwarte bladzijden – verhaal Ge…
2011 1871 Monet in Zaandam
2008 In het spoor van Monet – Oevers 2 | columns en verhalen
2005 Recent werk 2005 | Catalogus
[Tekst: Een bedachtzame sprong in het diepe – Henk Heijnen]
2004 Wegens omstandigheden gesloten – Oevers 1
2002 Schilderijen 1999-2002 | Monografie
2000 Schilderijen 1997-1999 | Monografie